- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
לסרי נ' השבוע באשדוד בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום באר שבע |
48704-06-12
21.7.2013 |
|
בפני : מיכל וולפסון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. השבוע באשדוד בע"מ 2. מנחם גלילי 3. שי מלול 4. שרון גלילי |
: יחיאל לסרי |
| החלטה | |
החלטה
בקשה למחיקת תביעה מהטעם שהמשיב נמנע מגילוי מסמכים שהתבקש. תשובת המשיב היא כי מדובר באלפי מסמכים שהם אינם בשליטת המשיב כאדם פרטי אלא בשליטת עיריית אשדוד שבה הוא ראש העיר והם פתוחים לעיון לפי חוק.
המטרה של תקנה 112 לתקסד"א ושל תקנה 113 העוסקת בגילוי ספציפי היא להקנות לבעל דין ידיעה, איזה מסמכים הנוגעים למשפט מצויים בידי יריבו, ועיון בהם לפני בירור המשפט [יואל זוסמן סדרי הדין האזרחי, 427-437 (מהדורה שביעית, שלמה לוין עורך, 1995)]. בידי יריבו קרי מסמכים שלא ניתן להשיגם ממקור חיצוני.
כמו כן כאשר נדרש לגלות מסמכים מסוימים על פי תקנה 113 יש לציין בבירור מסמך מסוים או מסמכים מסוימים ולא סוג של מסמכים 0יואל זוסמן סדרי הדין האזרחי, 437-438 ).
המבקשים שלחו למשיב דרישה לגלות 65 פרטי גילוי של העירייה, ועדות מסננות וועדות מכרזים, מסמכי מכרזים וכיוצא באלה מסמכים, דוחות תקציב, תכתובות, וכו', פרוטוקולים של ועדת עיר, וחברות הבת, וכדומה.
הדרישה נדחתה כי התביעה היא של המשיב כאדם פרטי על לשון הרע ולא תביעה של העירייה וראש העיר שלה. כמו כן נטען כי אילו הייתה מוגשת בקשה לפי חוק חופש המידע, התשנ"ח-1998 אזי לגבי החלק מהמסמכים הייתה נטענת טענת חסיון על פי חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981.
אותה עמדה הוצגה לגבי הדרישה להשיב על תשובות לשאלון.
מתוך עמדת בא כוח המבקשת עולה כי המסמכים נועדו לשפוך אור על השתלשלות האירועים אשר הביאו לסכסוך נשוא התובענה ונועדו לסייע לנתבעים להוכיח את הגנתם ולבית המשפט להגיע לחקר האמת.
העיון בפרסומים שנטען שהם לשון הרע שצורפו לכתב התביעה ובגינם הוגשה התביעה עוסקים בהתנהלות התובע, המשיב, באופן אישי, כראש עיר אשר אינה עולה בקנה אחד לפי הנטען עם ניקיון כפיים אישיים שלו.
לאחר ששקלתי את טענות באי כוח הצדדים, אני דוחה את הבקשה. יחד עם זאת אני מצמצמת את הדרישה למסמכים ולתשובות שלא ניתן להשיג דרך ההליך על פי חוק חופש המידע.
לכן, המבקשים ישלחו מחדש את הדרישה למסמכים ואת השאלון ויצמצמו אותם לפי ההנחיה האמורה לעיל.
הדרישות יומצאו לבא כוח הנתבעים עד ליום 10/9/13.
היה ותקום מחלוקת על דרישה מסוימת תוגש בקשה תוך 10 ימים לפי תקנה 241 לתקסד"א על הסדריה .
אין צו להוצאות.
ניתנה היום, י"ד אב תשע"ג, 21 יולי 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
